El 50% dels aliments dels menjadors públics seran de proximitat, però cal arribar al 100%
La meitat dels aliments que se serveixin als menjadors del sector públic, com ara escoles, hospitals i presons, hauran de ser de proximitat, de temporada i de producció sostenible. Des del Gremi de la Pagesia Catalana celebrem aquesta nova mesura impulsada des del Govern en el marc de l’Estratègia Alimentària dins del projecte de Llei de l’Alimentació.
Des de Revolta Pagesa hem treballat, des dels nostres inicis, per conscienciar la població sobre la importància d’una alimentació saludable i de qualitat, basada en els productes que es cultiven al nostre territori i que poden oferir els pagesos i ramaders locals. No podem permetre que als menjadors públics s’ofereixin productes d’origen extern quan disposem d’aliments de qualitat i amb garanties al nostre país. Volem que els nostres infants i pacients tinguin accés a una alimentació saludable i de proximitat.
Malgrat la nostra satisfacció per aquesta petita victòria aconseguida gràcies a la feina de tothom, volem deixar clar que el nostre objectiu és arribar al 100% dels aliments de proximitat en els menjadors públics. Aquesta mesura ha de ser un primer pas cap a un model alimentari totalment sostenible i arrelat al territori.
A poc a poc, les nostres demandes es fan realitat, gràcies a la insistència i el treball constant que, ara fa un any, vam intensificar amb molta més força.